Cum alegem o pompă de căldură? Factori importanți de luat în considerare.

◄ Inapoi la articole

 

Găsirea pompei de căldură potrivite pentru casa dumneavoastră poate fi uneori o provocare. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să aveți, în prealabil, o idee foarte clară despre ceea ce așteptați de la pompa de căldură.

În prezent, mulți dezvoltatori de proprietăți doresc să instaleze soluții de încălzire care nu stau în calea sustenabilității. De aceea, vedem din ce în ce mai multe construcții noi încălzite de pompele de căldură. Cu toate acestea, alegerea sursei pompei de căldură nu este foarte ușoară. Există o serie de criterii diferite pentru a vă asigura că ajungeți la soluția perfectă - proiectarea, integrarea inteligentă în locuință, spațiul necesar și lista continuă. Dar dacă luați în considerare toate punctele de mai jos, veți găsi, cu siguranță, ceea ce aveți nevoie pentru propriul proiect.

Spațiul necesar - ce pompă de căldură se va încadra în locuința mea?

waermepumpe_platzbedarf_hoval.jpg

Cea mai bună alegere a pompei de căldură pentru casa dumneavoastră se va reduce, în final, la spațiul disponibil.

• Într-o casă unifamilială, o pompă de căldură geotermală, cu o putere de 7 kW, necesită o suprafață plană de aproximativ 300 m2. În acest caz, energia este extrasă de colectorii de suprafață.

• Modul în care energia este extrasă de pompele de căldură geotermale cu foraj de adâncime înseamnă că această soluție economisește spațiu, dar vă puteți confrunta cu costuri mai mari ca rezultat al lucrărilor de construcție.

• Aproape aceeași cantitate de spațiu este necesară pentru pompele de căldură cu sursă apă, care necesită crearea de puțuri. Există o mulțime de reguli și regulamente specifice de urmat aici. De exemplu, va trebui să luați în considerare distanța dintre puțurile învecinate și adâncimea putului propriu. Dacă doriți să luați în considerare acest tip, va trebui să luați legătura cu autoritățile locale pentru informații suplimentare.

• Pompele de căldură cu sursă de aer au o unitate în aer liber, ceea ce înseamnă că ocupă mai puțin spațiu în casă. Faptul că sunt ușor de integrat le face o alegere ideală pentru proiecte de renovare.

 

Zgomot - cât de zgomotoasă ar trebui să fie pompa de căldură cu sursă aer?

waermepumpe_heizung_schall_hoval.jpg

Dacă vă orientați către o pompă de căldură cu sursă aer, va trebui să vă gândiți la zgomotul pe care aceasta îl poduce.

De regulă, zgomotul produs de un echipament tehnic nu trebuie să depășească nivelul acceptabil de zgomot de fond în timpul nopții, de exemplu. Pentru a vă face o idee sumară aici, în multe zone rurale din Austria, nivelul de zgomot în punctul în care începe proprietatea vecinului dvs. nu trebuie să depășească 30 de decibeli între orele 22:00 și 06:00. Acesta este echivalentul ticăitului unui ceas sau a unei brize ușoare. Ca punct de referință, puterea sonoră a unei mașini de spălat vase este de aproximativ 45 dB (A).

Control - ce beneficii ar trebui să ofere pompa de căldură?

iphone6_v4_tte_srgb.jpg

Casele inteligente sunt în tendință în acest moment, iar majoritatea noilor construcții, în aceste zile, sunt echipate cu unele aparate care pot fi controlate de aplicații și alte gadgeturi online.

Și, prin urmare, are sens să vă gândiți dacă doriți și opțiunea de conectare a pompei de căldură la Internet. La urma urmei, această conexiune este singura modalitate de a face diagnosticul și depanarea, efectuate online de la distanță în caz de probleme. Acest lucru înseamnă că nu va fi nevoie să apelați o echipă de service pentru clienți care să se deplaseze acasă. Dacă sunteți în căutarea unei metode eficiente de gestionare a pompei de căldură, există o serie de soluții alternative pe care să le luați în considerare în avans. Dacă utilizați sistemul de control Hoval, aveți opțiunea de a extrage puterea necesară pentru pompa de căldură fără a genera emisii, cum ar fi prin integrarea unei soluții cu panou solar sau combinarea pompei de căldură cu o ventilație rezidențială controlată.

 

Design - este important pentru mine ca pompa mea de căldură să aibă un design modern?

UltraSource familie

Pentru mulți oameni, aspectul extern al pompei de căldură este un factor important, deoarece investesc mult timp și bani în casa și grădina lor.

 

În cazul pompelor de căldură cu sursa aer, unitatea exterioară este, de obicei, plasată în grădină, motiv pentru care multe persoane aleg cu atenție designul. Dacă puteți găsi o pompă de căldură cu sursă aer, cu un design modern frumos, o puteți transforma într-un element de decor elegant, mai degrabă, decât să simțiți nevoia să o mascați, ceea ce ar necesita lucrări și investiții suplimentare. Dacă, totuși, pompa de căldură nu va fi la vedere sau dacă pur și simplu nu vă deranjează cum arată, puteți uita de design și alege o variantă mai avantajoasă ca preț.

Serviciu clienți - Doresc asistență disponibilă de la producător?

hoval-service_main-picture.jpg

Un aspect la care oamenii se gândesc adesea doar atunci când ceva nu mai funcționează este disponibilitatea serviciului pentru clienți.

Pentru mulți clienți, este important să poată contacta un specialist cu privire la pompa de căldură ori de câte ori este nevoie. La urma urmei, nimeni nu vrea să stea într-o casă rece zile întregi, dacă ceva nu merge bine. Tot ce vă putem sugera aici este să alegeți un furnizor care are o echipă de asistență dedicate pentru clienți. Hoval acoperă întreaga suprafață a țării și specialiștii pot fi alături de dvs. în cel mai scurt timp. Investiția într-o unitate care poate fi conectată la Internet înseamnă, de asemenea, că poate fi accesată de la distanță. Problemele pot fi rezolvate înainte ca dumneavoastră să observați că ceva nu este în regulă.

Tehnologie - ce poate face viitoarea mea pompă de căldură?

De asemenea, va trebui să luați în considerare cea mai recentă tehnologie. În acest moment, vă confruntați cu o decizie importantă între o pompă de căldură modulantă și o pompă de căldură nemodulantă. Modulația înseamnă că pompa de căldură produce doar cantitatea potrivită de energie necesară în casă, sistemul de încălzire folosind temperatura exterioară ca punct de referință. Prin contrast, o pompă de căldură nemodulantă funcționează întotdeauna la putere maximă ori de câte ori este necesară încălzirea. Chiar și atunci când un nivel mai scăzut al energiei termice ar fi suficient. Acest lucru este similar cu o unitate care funcționează pe baza unui sistem on / off.

Răcire - pompa de căldură trebuie să ofere atât încălzire cât și răcire?

maedchen-vor-ventilator_fotolia_188653158_x_el.jpg

Odată cu verile din ce în ce mai fierbinți, cererea pentru soluții de răcire este în creștere. O mulțime de pompe de căldură oferă opțiunea de a aduce camerele la o temperatură mai ușor de gestionat în perioadele calde ale anului. Ventilatoarele convectorilor distribuie aer rece în casă. Puteți afla mai multe despre utilizarea pompelor de căldură pentru răcire dând clic aici.

Principalele întrebări atunci când cumpărăm o pompă de căldură:

• Cât spațiu am disponibil pentru pompa de căldură?

• Ce restricții de zgomot trebuie să iau în considerare pentru zona unde locuiesc?

• Este designul pompei de căldură important pentru mine?

• Aș dori să am acces la o echipă de service de la producător?

• Vreau să pot conecta pompa de căldură la Internet?

• Vreau ca pompa de căldură să-și ajusteze puterea la nivelul de încălzire necesar?

• Doresc o pompă de căldură nemodulantă sau o pompă de căldură modulantă?

• Aș dori ca pompa de căldură să ofere răcire în lunile de vară?

Dacă doriți să aflați mai multe despre diferitele tipuri de pompe de căldură disponibile, consultați alte postări ale blogului nostru aici: Ce tip de pompă de căldură vi se potrivește?

Autor
Stefan Müller